torsdag 28 juni 2018

TÄNKER EN SAK MEN...


Tänkte igår 28/6 att nu då det regnar så väldigt mycket, så är jag inne och ser teve. Sen vid klockan 6 på kvällen tänkte jag ser nyheterna och sen lägger mig och lyssnar på musik och mediterar. Nyheterna började efter 2 minuter bröts sändningen av tekniska fel. Så jag gick och la mig och satte på hörlurar och gick in på YouTube och skulle lyssna på musik, där är jag med i en grupp nu pratade man om meditation. 


Då insåg jag att det var tecken på att jag skulle fokusera på att meditera vilket jag då gjorde. Fick tag på en musikvideo med musik från Usa med indiansk shaman musik. Det var underbart. La mig till rätta och bara njöt. Idag känner jag mig utvilad, nöjd avkopplad. Solen skiner ute och det är underbart sommarväder.

Gott folk man får vara tacksam för det lilla i det stora hela.




tisdag 26 juni 2018

KAFFE OCH KANEL...



Gott folk, när har jag druckit kaffe med mald kanel, tyckte först att det var god smaksättare. Men nu några veckor med daglig dosering inser jag det ger mig en kroppslig balansering. Kanel innehåller inga kalorier och kaffe innehåller inga kalorier. Så det kan jag varmt rekommendera om du känner dig i obalans. 



VATTEN LIVETS NÖDVÄNDIGHET...


Tänk att vatten har inga gränser precis som våra vilda fåglar. Det är därför vi ska tänka på hur vi hanterar våra fabriker, gruvor, skogen, älvar, sjöar, floder  och hav. För med dom föroreningar som kommer ner i vårat underjordiska grundvatten system som fördelar sig till våra dricksvattendammar, fiskevatten, badvatten och hav påverkar även andra länder omkring oss som också är sammankopplade med varann.

Och med vatten kommer också liv och tillför liv. Släcker vår törst, gör att våran odlingsmarker bördiga och att skogen fortlever. Men också tillför liv till våra vilda djur på land och som i vatten. Och oss själva.



fredag 22 juni 2018

BRA ORDSPRÅK...


"Det är bättre att sakna förnuft än att använda det fel"

                Jane Austen (1775-1817)



torsdag 21 juni 2018

SOMMAR !!...

Idag är det 2:a dagen med fint väder, det blir man glad av. Suttit ute på balkongen och njutit av morgonfika först och senare av förmiddagskaffet. Med fågelkvitter och solsken under parasoll. Nu har jag börjat med lite malen kanel i kaffet, det smakade gott. Har hört att man blir balanserad i kroppen, det är andra veckan jag dricker kaffe med kanel. Och en sak är klar det är nåt med kombinationen kaffe och kanel som gör att jag har mer tålamod och känner mig mer harmonisk till sinnes. Så förutom att det är en god smaksättare så gör det verkan som sades.

Tänk vad livet har sina små underverk, som kommer i ens väg.

lördag 16 juni 2018

TACKSAMHET...


Nu på morgonen då man vaknar känner man inte direkt för att somna om igen, utan gå med glad känsla i kroppen ut på balkongen och göra i ordning så man kan sitta ute och fika med fågelkvitter och lövträdens prasslande till fikat. Det finns ingen bättre start på morgonen. Då känner man tacksamhet. Tänk så många gratis små nöjen vår natur och djur kan bjuda på alldeles gratis.

Gott folk jag önskar er god fortsättning på söndagen morgon, mitt på dagen eller kväll, må än ni befinner er.



söndag 10 juni 2018

KLOKA ORD JEFF BRIDGES...


35 miljoner människor in USA är hungrig eller inte vet hur deras nästa mål mat kommer ifrån, och 13 miljoner av dom är barn. Om ett annat land gjorde mot sina barn, då skulle vi befinna oss i krig.

                                Jeff Brigdes.




fredag 8 juni 2018

NÄR SEXLUSTEN ÄR PÅ TOPP...


Tänk gott folk när det kommer en orkan av sexlust, se till först att ni gör det i ett barnfritt område 😄.





FÖRÄNDRINGAR PÅ VÄG...


Nu är det många konflikter i luften, men stora delar av befolkning i vår värld är trötta på krigsglada landsledare. Som man säger som man sår får man bittert skörda.

Vissa ledare kommer att visa sin fula dåliga sida vilket gör med en alltmer akut dålig miljö som behöver mänsklighetens fokusering kommer vissa krigsglada ledare inse deras barns framtid håller på att förstöras och då har dom inte tid eller ekonomiskt råd med krig och skapa fler massförstörelsevapen. Men det kommer mer jordbävningar och översvämningar som kräver extra insatser som dämpar krigsivern hos dom flesta.

Och vissa tänker kortare än deras näsor räcker, men inte förrän soporna når deras bostadsområde och land då kommer efterklokheten fram. Men som sagt bättre sent än aldrig.