lördag 26 maj 2018

GLÖM INTE DITT INRE...


Då man sitter och fikar på morgon till sådan utsikt med sol och fågelkvitter då får man inte direkt lust att sitta inne. Man uppskattar det lilla i det stora hela. Så gott folk glöm inte att ge din inre själ lite påfyllning att njuta av vad naturen har att erbjuda. Det ger som en energi boost också.

Då jag satt senare efter mitt morgon te och 2 smörgåsar och drack mitt kaffe med ost, så döm till min förvåning jag fick lust med ett litet snapsglas malt Whiskey på morgon. Den satt som pricken över i. Lördag fridag och inget inbokat utan bara njuta av vad dagen giver. 



Så gott folk ha en bra dag eller kväll nu i helgen och njut av att sommaren kommer. Med allt vad det innebär.


lördag 12 maj 2018

MELODIFESTIVALENS VINNARE...



Att Israels sång vann med Netta, tyckte jag var bra. Det budskapet ligger rätt i tiden. Åtminstone för våra barn som vanligtvis sugs in i stressen om den smala och perfekta kroppen. 

Bra att politik läggs åt sidan och man denna gång gör ett budskap för framtidens vuxna får en bättre plattform att utgå ifrån. Då har vi bara kvar att verkligen börja arbetet med förbättra framtidens möjligheter att reda ut våra miljödestruktiva beslut som nu har negativa konsekvenser. Förbättra för våra barn av som nu börjar få full verkan vars än i världen vi bor och oavsett om du är rik eller fattig.


MANLIGA KROPPSIDEAL..


Det finns män som nöjer sig med att se så här bra ut. För denna typ av kropp når man med sund diet och träning.


Men många män har liten kulmage och njuter bara av livet och faktiskt inte oroar sig för vilken kroppsform dom har för dom har fullt upp med barn, familj och jobb.


Detta foto på prins Harry är taget från hösten 2017, en kropp med lite  kött på kroppen med muskler men maskulint utseende. Och han är ju vältränad. Nu har han gått ner lite över 3 kilo från den kroppen för att enligt Meghan se bra ut i teve direktsända bröllopet, vilket innebär att denna stiliga unga man har inget fett på sin kropp utan bara muskler, blodvener och skelettet. Det blir verkligen intressant att se bröllopet 19/5 , jag har en stark känsla att Harry kommer att bli en manlig kopia av en extrem mager prinsessan Diana 😟 .


Om nu både unga män och kvinnor börjar jakten på den perfekta kroppen som extremt smal. Hur kan vi då säga till barn vilka kroppsideal som passar dom, då inte vuxna visar dom i verkligheten. 



KROPPSIDEAL...


Med tanke på alla så kallade perfekta kroppar känner man sig lite luggsliten. Därför har jag bestämt, jag duger som jag är. Hälsosamt smal och hälsosam diet är bra.


Vi har nu prins Harrys tilltänkta fru Meghan Markel, detta är en äldre bild på henne innan hon träffade Harry. Nu har hon bantat ner sig några kilo till för att enligt henne se bättre ut i bröllopsklänningen. 


Tro mig jag är inte grön av avund, jag undrar om man är så smal som Meghan och ändå känner man måste banta ner sig och Harry några kilo så höftbenen på skelettet ska syna på bröllopskläderna. Vad för kroppsideal vill då brittiska kungahuset ge allmänheten.


För våran svenska kronprinsessa Victoria, som har lite hälsosamt kött på kroppen och verkligen ser toppen bra ut i vilket klädesplagg än Victoria än har. Jag är stolt över svenska kungahuset och dom inte går över till extrema kroppsideal.


Så jag är tacksam att man inte är involverad i något kungahus, med tanke på att man har såna krav att bära designkläder som kräver mycket smala vältränade kroppar.

Därför är det bra med modiga kvinnor som tycker om sina kroppar och säger min kropp duger. Som bilden ovan, vi vanliga människor har mindre media på oss. Men det skapar i vissa kungahus med deras kvinnor med extremt smala kroppar ett vi och dom. Att predika om hälsosamma kroppsideal kräver också att man följer det man predikar.





lördag 5 maj 2018

ALKOHLENS FALLGROPAR...

Att fastna i alkoholberoende kan vara livsfarligt. Men som ung har man inte förståndet att stoppa då man börjar kräkas. För vuxna då vet man att då säger levern och njurar nog med alkohol.

Min bror drack som ung men höll upp ett tag men sen vid äldre ålder började dricka rejält. Så pass mycket han förlorade jobb, bostad och till sist livet. Det ger en perspektiv på livet kan man lugnt säga.


Och det är som Michael Bolton sjunger, texten är verkligen mitt i prick. Bra skrivet Michael 👍.



tisdag 1 maj 2018

MAJ MÅNAD ANLÄNT...


Maj månad har anlänt och vårkänslorna spritter som i kroppen. Trotts att 1/5 är molnigt men med solen försöker kämpa sig fram bland molnen.

Men snön är snart helt borta och man slipper snöskottning för några månader framåt.