söndag 31 december 2017

GOD FORTSÄTTNING...


Önskar er alla en god fortsättning på det nya året i både slott och koja, herre och fru som grabben och tjejen.

Må eran lycka bestå eller må er lycka komma i vart hem och hus. Och fred och harmoni i er vardag ha.




torsdag 28 december 2017

HOPP...



Lära från gårdagen, lev för idag och hoppas för imorgon, gott folk. 😃


MÄNNISKORS ÖNSKAN...


Vissa människor vill bara ha pengar, dyra bilar och stora hus...
Andra vill hellre ha en stuga i skogen för att komma bort från dessa människor !


NYÅRSHELGEN...


Nu då året 2017 närmar sitt slut önskar jag er alla denna helgen en glädjefylld helg.


Och gott folk gör nu inget dumt så ni får besök från herr eller fröken POLIS 😉.


söndag 24 december 2017

TREVLIG VECKA...


Så här i högtidsvecka så önskar jag er alla ha en fin och välsignad ny vecka, gott folk.


HANDLA JULAFTON...


Jag har handlat i en butik som ligger gångavstånd från där jag nu bor i över 25 år. Och kloka gumman som jag är, så bestämde jag mig för att gå och handla innan mellandagshysterin. Då jag satt och drack mitt förmiddagskaffe så satt jag och önskade att julkorven skulle kosta 5 kronor för 300 gram. Så mina sallader kunde bli mer juligt gott.

Döm till min förvåning då jag kommer till korven i butiken så kostar korven 5 kronor styck. Så det blev 1,2 kilo korv för 20 kronor som vanligt skulle ha gått på 60 kronor för 1,2 kilo. Ja, det lönar sig att tänka förebyggande.

Sen då jag betalat med mitt medlemskort och självskannat alla varorna så skulle man med kvittot skanna för att grinden till självskannings kassorna skulle öppnas helt utan personal. Det var en rolig grej. men sen insåg jag då behövs inte lika mycket personal som förut, vilket innebär fler arbetslösa. Samtidigt som det är roligt med ny teknik så har den faktiskt en baksida också. 

Det är pratet om medborgarlöner som alltfler börjar prata om får en alltmer djupare betydelse än vad många vet om idag. Men har Namibia lyckats skulle skulle det vara jäkligt om vi övriga inte lyckades också.


fredag 22 december 2017

MIDVINTERNATTEN...


Midvinternattens köld är hård, rimfrost och snö lyser vit på fur och gran, snöflingor falla och gör marken lyser upp vårt land i norra delen på vår jord. Men gott folk glöm dock inte att vad som göms i snö kommer åter igen upp i tö.

Nu då snart julens högtid anländer låt oss friden och julmys få i vart hem och hus. Och att fredens tecken få råda dessa högtidsveckor i december med tecken om bättre 2018 komma.

Så nu jag avrunda med att önska er gott folk God jul och Gott Nytt År och ha en fröjdefull helg.


tisdag 19 december 2017

MIDVINTER TID...


Nu vinterns kyla anlänt har, för den som under bar himmel slumrar hoppas du nåt värmande på dig har. En skyddande plats må du funnit, så lä du fått från iskalla vindar du undkomma. Då du från vindens kyla är blunda och dröm om sommaren som om några månader anländer i många länder i norra delen av vår värld.

Så visst tacksam vi kan vara att än så länge det vara vi olika klimat i våra zoner ha, sommar, vår, vinter och höst. Så vi glädjen av dom olika perioderna på vår jord bringa oss den glädje som dessa oss ger.

Så säg låt oss nu värna om den sista skärva orörda  del på vår jord och för dom efterkommande generationer se till dom nåt positivt i sitt arv får. Med del av den natur vi som barn upplevde och våra barnbarn se den som minne på museum om vad en gång varit, det den framtid vill jag ej bringa i arv.


måndag 18 december 2017

fredag 15 december 2017

JULSTÄMNING ANLÄNDER...


Nu med julen anländer julmusik med bevingade välsignade ord. I vart hem och hus, slott och koja med julmusik i radio såväl som artister i kyrkor sjunga den välsignande sångerna som ger frid i själen.


PONTARE'S VERSION FINNS I INDIEN...

Indien har sin svenska motsvarighet till Roger Pontare.




Och vi har våran svenska Roger Pontare.




torsdag 14 december 2017

JUL FÖR LASTBILAR...


En lastbilsägare ville hans lastbil skulle få mer julstämning. Och vad gjorde han, ja han julpimpade sin bil såklart. Men följde trafikreglerna.

Fast i Ryssland har dom ju en lastbilschaufför som med operaröst sjunger i sin lastbil och lägger upp på internet, det är som svårslaget kan man lugnt säga.

Men läcker juldekoration på den svenska lastbilen.


TOMTEN...


Hej gott folk jag önskar er alla en stressfri jul och en fröjdefull samling med släkt och familj eller bara en vara lugn och mysig jul.

Med god mat och mysiga tända ljus i var koja och hus, med roliga filmer för barnen att se eller man se och minnas ljusa stunder man haft. Vara tacksam för tak över huvudet har. Så låt 2018 börja med känna tacksamhet för vad jorden hittills har gett oss.

Nu ska tanten som skriver mina ord få gå och tvätta av pealing masken, för nu jag mina ord till er fått sagt.

God jul i vart hem och hus, önskar eder tomte.


UKRAINSK HONUNG...


Köpte för några dagar sen gårdshonung som jag har till mitt morgonfika. Såg sen att honungen kom från Ukraina.

Inser att den kommer att vara dryg, för det behövs bara en tesked till en mugg te. Och burken var p 650 gram. Men den var god.


tisdag 12 december 2017

SVT:s VÄDERFOLK...


Statliga Sveriges Televisions väderpersonal presenterade inte bara väder dom kan sjunga också. Och ha manlig lucia.

Det var roligt att se, jag diggar SVT ger bra nyheter med objektiv nyhetsvinkel. Och låter befolkningen bilda sin egen uppfattning. 


DÖDA FÅGLAR...


I mellan Sverige i Örnsköldsviks kommun så var ett par ute och körde. Rätt som det var upptäckte han hundratals döda fåglar på vägen. Dödsorsak hittills inte känd. Men man tror på förgiftning i miljön som nu fått effekt på vilda fåglar.

Det ska bli intressant och se resultatet av vad fåglarna dött av.


lördag 9 december 2017

GODMORGON I DECEMBER...


😇 God Morgon och gott folk ha en superbra dag.


JULAFTON SNART ANLÄNDER...


Tänk att julafton om hörnet är med jultomten och Rudolf med den röda mulen. Men se där dom nu ser om vilka som nu gjort sig förtjänt av julklapp eller kol i sin julklappsstrumpa.

😉 undra vilket sorts kol Donald Trump och hans gäng får i sina julklappsstrumpor.


SVUNNA JULETIDER...



Tänk vid juletid då vi tänka och drömma oss tillbaka till svunna juletid. Men övrig tid vill vi bara tänka på nuet och framtiden. Då vi från svunna tider lärt oss att inte misstag återupprepa. Men traditioner sen gammalt ger trygghet för små som vuxna, då tycker man att man också borde lärt sig vad misstag man gjort förr inte görs om igen.

Så låt om oss drömma om en fridfull och glad jul för världens barn och vuxna.


torsdag 7 december 2017

SNÖDAGAR...


Nu kommer det att snöa i några dagar, vore jag isbjörn så skulle jag vara överlycklig men nu är jag människa.

Var ute inatt 03 och skottade 20 centimeter djup snö som dessutom var blötsnö som innebär tung snö att skotta. Och sen skottade jag snö från balkongen. Sen föll jag som en fura i sängen, ryggen värkte men det viktigaste jag fick skottat. Sen kom en traktor och skottade resten, puh.

Så nu snöväder fredag, lördag och söndag, ja jag tackar.


Nej nu ska gumman här koka kaffe ta sig lussekatt och pepparkaka och sitta å njuta med tända ljus. Det är fredag och helg. Det är skönt.

Ha en bra dag gott folk.


onsdag 6 december 2017

SNÖGUBBE I JULETID...


Som snögubbe jag ute står i vinterns alla olika väderomslag. Med halsduk och hatt jag har och russin mun och ögon fått med morot som näsa. Att folk i många år jag glädje skänkt både barn och stora. 

Så nu nytt kommande jular, förgyll min tillvaro med att mig ställa bredvid julgranen som ute står med sin fina julbelysning där så jag och får nått fint att min blick se på.


söndag 3 december 2017

NU TOMTEFAR...



Nu du tomtefar se nu inte att du stark tomteglögg och tomte öl dricker för mycket av,  så barnens julklappar du med dina nissar missar att dela ut till jordens barn.

Fast alla barnens önskningar du kan ej uppfylla om fred på vår jord, där vissa ledare för barnens önskningar döva är. Så låt oss önska en dag eller två med uppehåll i krigets fasor som dom en paus med glädje kan få. 

Undrar om denna önskan av barn i krig kan få, det vi en del tycker inte mycket begärt är, vart än deras hem belägen är.


NÄR VI VÅRA BARN...


När vi nu barnen om kvällarna lägga då önskar vi oss och dom en trygg nattsömn med skyddsängel att vaka över de små. Så vi i godan ro sömnen kan njuta av.

Så gott folk julefrid och julglädje i vart hem och hus jag önskar eder alla.


HÄLSNING FRÅN RENARNAS LANDA...



Från norra delen av Sverige i renarnas land en hälsning jag sänder er gott folk. Se nu nalkas juletid och med julefrid hoppas jag med tiden kommer.


lördag 2 december 2017

JULEN FÖRR OCH NU...


Då jag var liten så fokuserade mina föräldrar på oss barn och vi släkten samlades och åt mat men även gjorde en massa jul bus. Vi passade inte tider utan gjorde det som föll oss in och tog det lugnt. Men var mycket ute i naturen med vår hund som behövde sina promenader.

Sen då vi blev äldre så försvann julklapparna och det blev mer fokusering på julmat och julmys med släkt och vänner.

Vi undvek mellandagsreorna och gjorde mer fynd i början på januari istället. Sen var min mamma händig med symaskin så hon gjorde om kläder och uppdaterade dom. Så då sparade vi kostnader för kläder och la dom istället på skor och portutrustning till min bror som åkte skidor, skridskor bland annat. 

Men nu i december börjar dom trevliga julmusiken spelas i alla radiokanalerna så julskivor behövs inte mer utan det blir YouTube och Spotify istället. Så det saknas inte julstämning den saken är klar.


SALLADER...


Så har man gjort en stor skål med rotgrönsakssallad med pressad färsk citron över. Har insett att denna månad blir matnotan inte dyr. Har färdig tärnade rotgrönsaker till grönsaksgryta för 7 dagar. 

Det man har i salladen är ju inlagd vitlök, inlagd gurka och nu senast gjorde jag inlagd paprika, alla dessa använder jag till mina sallader. Det gäller att passa på då rean är och köpa in stort och bunkra på gamla sättet man gjorde förut.
Inser mamma och mormor var inte så dum ändå, då man gör det så är det faktiskt en avkoppling och bara fokusera på vad man gör och koppla av allt annat.

Man blir visare med åren.