fredag 24 november 2017

SIBIRISKT INBROTT...



Sibirisk björn går inte bara och rullar tunnor dom gör inbrott också. Han bröt sig in i en skogsstuga och fick med sig 2 gevär.



Kanske dom skulle ge sig ut på jakt själva eller tänkte nu får människor sluta jaga oss, så min familj är trygg.


torsdag 23 november 2017

GILLA LÄGET ALLTSÅ...


Det är glashalt ute och tidningen är försenad, i och för sig kan jag läsa på nätet. Men trogen läsare med papperstidningen. 

En rutin som kom med åldern upp ta in tidningarna lägga sig och läsa dom i lugn och ro. Sen upp och fika i lugn och ro. Sen duscha och komma igång. För att senare ta sig en kaffe med kaffe ost så man vaknar.

Och då tidningen inte kommit än ruckas rutinerna. Det blev en Black Friday men på ett annorlunda sätt. 

Nä nu ska jag dricka kaffe med osten, nåt gott denna fredag måste man ha före tidningarna är lästa. 


SNABBA VÄDEROMSLAG...


Varit ute och skottat fram brevlådan så tidningsbudet kan komma fram med tidningarna. Nu är det +10- 12 grader men väderleken på teven förutspådde 0 grader till +2 grader så det kommer att bli halkigt på våra vägar i Västerbotten. 

Gick med broddar och det kändes halt då jag gick. Så rejäla dubbdäck är ett måste i norra delen av Sverige idag. Så en dags paus i snöandet och sen åter några dagar av snöfall.


onsdag 22 november 2017

SNÖOVÄDRET FORTSÄTTER...


Man kan lugnt säga det snöar med besked. Tisdagseftermiddag började snöa och det snöar fortfarande och ska göra det ikväll och över natten. Nog får vi en vi jul den saken är klar. Det blir en hel del snöskottning kan man lugnt säga. Puh...


söndag 19 november 2017

SNÖOVÄDRET FORTSÄTTER...


Då jag vid klockan 03.30 tittade ut så hade det snöat. Det var bara att gå ut och skotta så tidningsbudet kunde komma fram till brevlådan. Var inte tung snö att skotta. Men det ska tydligen vara snöoväder några dagar här i norra delen av Sverige.

Det blev en vit jul kan man lugnt säga. Nu ska det vara uppehåll till mitt på dagen vilket jag är tacksam för.


DÅ JAG GICK I SKOLAN...


Då jag var 13-15 år då tänkte man på framtiden och vad man ville med sitt liv. Man fick läsa om olika religioner, historia, mattematik, fysik, kemi och biologi, engelska fritt val på språk blev tyska. Och vi alla pojkar och flickor fick i sista året av högstadiet pröva matlagning på schemat.
Något som jag saknade var ekonomibudgetplanering som jag inte fick lära mig hemifrån, där fick jag lära mig tillverka skott och patroner i och med min pappas jaktintresse. Och mamma matlagning, bakning, handarbete. Det blev då jag blev äldre jag blev tvungen att tänka mer ekonomiskt som gör att jag nu inte behöver oroa mig ekonomiskt. Och då blir man lite filosofisk på äldre dagar, nu skulle det över hela världen behövas mattematik och lära budgetplanering för hushåll både för flickor och pojkar i Mellanöstern. För många av dessa länder med Afrika länder är nu också produktiva företagsländer, så utöver läsa Koranen i skolorna skulle det behövas mattematik och budgetplanering för hushåll. Så att i Mellanöstern det är inte bara dom rika barnen som har god ekonomisk utbildning utan alla kan planera ekonomibudget och kunna Koranen.

Men som vi i väst lär vi barnen ekonomisk planering i skolan blir det lättare ingång för dom att starta företag och förbli framgångsrika företagare. Då lägger man ju en bättre grundplåt för kommande generationer. Filosofiskt tänkt.


lördag 18 november 2017

AC/DC ...

                                                                                                                                                                       AC/DC låt Thunderstruck är den låt i hårdrocksgruppen som jag stenhårt gillar. Och gitarristen Macolm Youngs gitarr riff är nånting som får kroppen av vibrera.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
                                         

torsdag 16 november 2017

BLIVIT MER DIGITAL...


Okej. nu har man blivit mer digital . Nåt som jag inte egentligen hade tänkt. Men fixade så jag kunde läsa Dagens industri affärstidning på nätet också, vilket tydligen dom uppfattade som att jag ville helt bli digital läsare.

Men okej tänkte jag, det blir 100 kronor mindre per månad så okej och jag kan ju läsa den online då man reser.


Och kloka gumman som jag är man så inser man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt. Jag slipper trycksvärta på händerna varje fall och det är ju positivt. Men har bestämt mig lokaltidningen ska jag papperstidning.


RIKTIG SNÖ ANLÄNDER...


Idag 17/11-2017 kommer det att dra in riktig snöoväder över norra delen av Sverige och Västerbotten. Noterade att det blivit mer snö för snön lyser upp natten lite extra. Vit nysnö lyser inser man, utan sand och annan smuts hunnit komma på.

Snart är det jul, helt otroligt vad tiden går snabbt, men det kanske har med åldern man tycker det.


tisdag 14 november 2017

15/1-2017...


Drygt en månad kvar till jul och jag ville säga hej denna onsdagsmorgon.

Så hej på er gott folk.


Så nu ska jag duscha och tvätta bort pealing masken från ansikte och sen sätta mig och njuta av gott kaffe med god kaffe ost till.

Ha en bra dag gott folk.


RÄDDA SVERIGES VITA ÄLG...


Att skjuta denna svenska albino älgen för att när människor som kommer för nära älgen, älgen blivit aggressiv.

Förslag gå inte för nära älgen och smäll med grytlock om den kommit in på tomten och uppträder aggressivt mot husägarna.

Så värna om sällsynta albino älgen, dom är unika exemplar, precis som dom vita bufflarna USA har. Dom bådar om nya positiva saker är på gång enligt gammal indiansk sed att se på olika skeenden i naturen med vilda djuren.


lördag 11 november 2017

SNÖOVÄDER...


Nu 12/11-2017 kommer det tung blötsnö över Västerbotten. Jag tackar så mycket. Tung snöskottning blir det imorgon. Men det är snart en månad kvar till julafton. Helt otroligt.

Och varje år blir vi lika överraskade över halkan och mängden snö som faller den närmaste tiden framöver. Vanligt vardagsliv för oss med nordliga klimatet, rik som fattig.


tisdag 7 november 2017

HOT MOT FOTBOLLSSPELARE...


Det är ju vanligt att fotbollshuliganer hotar fotbollsspelare för dom tror i sitt dumma huvud det blir bättre resultat.

Då kan man lugnt säga huliganerna har en skev verklighetsbild av sig själva och sitt beteende mot andra människor. Och den blir ju skev då man stjälper i sig mängder med alkohol innan en fotbollsmatch.


Tänk er själva dessa huliganer spela fotboll med sina skvalpande öl/spritfulla magar och göra bättre resultat än elitfotbollsspelarna. Det vore en syn för gudarna och oss anständiga att få se. Snabbt skulle tongångarna och insikterna förändras radikalt. Och anständiga fotbollspubliken få sig en rolig match att se. 


söndag 5 november 2017

DÖDSSKJUTNINGEN I TEXAS...


Beklagar sorgen för dom  anhöriga som dog i dödsskjutningen i kyrkan. Ni har min empati.

Fördömer handlingen och lätta tillgången till vapen i USA.


WIFI STRUL...


Efter 2 dagar med Wifi strul och krångel så man inte kommit ut på internet. Och idag kom jag på varför jag inte igår lördag kom ut. Jag knappat in fel nyckel.

Men idag är jag tillbaka på banan.

Och nu är mina känslor...


onsdag 1 november 2017

EN HÄLSNING TILL ER...




Till mina läsare en hälsning jag sänder. Ha en glad och trevlig HALLOWEEN onsdag, gott folk.