fredag 19 maj 2023

ATT BLI GAMMAL...

 


Först är vi unga och vår hud är rynkfria. Men många oroar sig för då ansiktet börjar få rynkor och vissa kroppsdelar börjar hänga söderut.

Jag minns min mormor hon hade ett rynkigt ansikte och luktade kanelbullar med vanillinsocker, hon var samlingspunkten för oss barnbarn och tryggheten. Men fru till en skogsarbetare med jordbruk och djur hade hon sitt arbete med åkermark och djurskötsel, bärplockning, handarbete och hushållssysslor.

Då man har borstat tänderna på kvällen innan sängdags så tittar jag mig i spegeln och ser jag börjar få mormors rynkiga mun och börjar synas grått hår i mitt annars bruna hår. Då jag var yngre tyckte jag om på vårkanten tona mitt hår med slingor, men inser 2023 tänker jag inte göra det.


Både män och kvinnor oavsett vilket land man bor i får rynkor ju äldre vi blir, med åldern kommer visdomen. Med stolthet jag bära mormors rynkiga mun 61 år gammal. Min mamma dog 39 år gammal så hon hann aldrig få rynkor, men istället för henne så blir det mormors dotterdotter som får bära sin mormors rynkor runt munnen. Och det är okej.

Insett jag med åldern också fått ny klädsmak än jag hade för 10 år sedan, vilket jag är rätt nöjd med. Jag är i den åldern jag inte behöver tävla med någon om klädsmak och följa trender.

Så vare sig du är man eller kvinna titta dig i spegeln och tyck om dina rynkor och acceptera din ungdom i utseende är passerat. Och har du livserfarenhet,visdom och inre kvaliteter som blir alldeles utmärkta i förhållande för mogna människor. Där yta blir ointressant och inre kvaliteter uppskattas mer.



Tack för ni tog er tid att läsa, gott folk...

fredag 12 maj 2023

SNÖFRITT...

 


Snöfritt ute och mer sommartemperaturer ute även på morgon, så nu morgon fikar man på balkongen och njuter av fågelkvittret. Bättre start på morgon kan man inte önska sig. Ha det gott folk...