fredag 19 maj 2023

ATT BLI GAMMAL...

 


Först är vi unga och vår hud är rynkfria. Men många oroar sig för då ansiktet börjar få rynkor och vissa kroppsdelar börjar hänga söderut.

Jag minns min mormor hon hade ett rynkigt ansikte och luktade kanelbullar med vanillinsocker, hon var samlingspunkten för oss barnbarn och tryggheten. Men fru till en skogsarbetare med jordbruk och djur hade hon sitt arbete med åkermark och djurskötsel, bärplockning, handarbete och hushållssysslor.

Då man har borstat tänderna på kvällen innan sängdags så tittar jag mig i spegeln och ser jag börjar få mormors rynkiga mun och börjar synas grått hår i mitt annars bruna hår. Då jag var yngre tyckte jag om på vårkanten tona mitt hår med slingor, men inser 2023 tänker jag inte göra det.


Både män och kvinnor oavsett vilket land man bor i får rynkor ju äldre vi blir, med åldern kommer visdomen. Med stolthet jag bära mormors rynkiga mun 61 år gammal. Min mamma dog 39 år gammal så hon hann aldrig få rynkor, men istället för henne så blir det mormors dotterdotter som får bära sin mormors rynkor runt munnen. Och det är okej.

Insett jag med åldern också fått ny klädsmak än jag hade för 10 år sedan, vilket jag är rätt nöjd med. Jag är i den åldern jag inte behöver tävla med någon om klädsmak och följa trender.

Så vare sig du är man eller kvinna titta dig i spegeln och tyck om dina rynkor och acceptera din ungdom i utseende är passerat. Och har du livserfarenhet,visdom och inre kvaliteter som blir alldeles utmärkta i förhållande för mogna människor. Där yta blir ointressant och inre kvaliteter uppskattas mer.



Tack för ni tog er tid att läsa, gott folk...

fredag 12 maj 2023

SNÖFRITT...

 


Snöfritt ute och mer sommartemperaturer ute även på morgon, så nu morgon fikar man på balkongen och njuter av fågelkvittret. Bättre start på morgon kan man inte önska sig. Ha det gott folk...

söndag 5 mars 2023

KREMLS KIDNAPPADE BARN DÖDSHOTADE...

 


Det har ju nu kommit fram att dom barn från Ukraina Ryssland tog och delade upp syskon från varandra till ryska fosterhem och övriga barn till barnhem. Dessa barn är moderna barn som var vana med barnens sociala plattformar som TikTok. Nu har en flicka som var 13 år talat på Ryssland teve sända fest, visat sig ha haft 2 syskon som blev placerade i andra fosterfamiljer. Då hon fick veta att hennes biologiska mamma dött, gjorde hon en video på TikTok där hon uttalar sin sorg över sin döda mamma. Då skriver vuxna ryska medborgare som sväljer hela den ryska propagandan statstelevisionen dagligen sänder att hon och övriga ukrainska barn som tagits till Ryssland och placerats i fosterhem och barnhem ska hänga lyktstolparna som ryska federationens vinster.

Planerar ryska extrem högern i Ryssland att kidnappa dom barnen och verkligen hänga dom barnen till döds, för att visa sin totala lojalitet till Kreml och kriget med Ukraina ? Hur kommer att Kreml kunna hantera kidnapparna då dom kommer och ska ta barnen från dom ryska fosterfamiljerna ? Och hur lätt kommer det gå att kidnappa barnen från barnhemmen om personalen får en bunt med pengar ?

Tycker det är tragisk och skamligt vuxna ryska medborgare Kreml lojala dödshotar minderåriga ukrainska barn.


TRUMPS KIDNAPPADE FOSTERBARN...

 


Gällande amerikanska republikanska extrem högern har det framkommit i början av 2023 planerar att kidnappa barn i amerikanska fosterhem. Samtidigt som det kommer politiker som säger dags att börja bygga upp beväpnade befolkning för den kommande valrörelsen i USA. Dela USA i republikansk del av och kalla den republik. Sen efter republikanerna kommit till makten förklara demokraterna för ogiltiga så det finns endast republikanska partiet som räknas ur dom extrem rikas synvinkel.

Köp av AR-15 har ökat senaste tiden i USA bland civila befolkningen och ammunition, så familjen Trumps och Steve Bannons heta önskning om civilt politisk krig är nära förestående. Men varför vill Trumps extrema högervridna anhängare kidnappa barn ur amerikanska fosterhem. Vilka syften har Trumps extrem högra flank det ska politiskt gynna republikanerna och Trumps anseende som amerikansk president?