måndag 26 december 2022

VÄRLDEN...

 

Rysslands krig i Ukraina har visats sig inriktad på vara så destruktiv som möjligt. George W H Bush som sa åt Jeltsin 1991 att införa oligarkiskt system visade sig vara en spegelbild av vad nuvarande oligarker i maktelitens hjärnor förmår och ser verkligheten. Ingen positiv eller produktiv kraft som avstår från korruption i sitt ledarskap, finns i Ryssland eller i USAS republikanska politiska elit. Så att USA tar kontrollen över Ryssland är ur befolkningens synvinkel helt otänkbart. Med tanke på hur republikanska makteliten uppfört sig i Mellanöstern och Afrika länder genom årtionden.

Påven i Italien. FN generalen Antoino, Macron och Scholtz har försökt få Putin att avsluta kriget i Ukraina utan framgång. Med resultat att angripa med missiler över hela Ukraina har det blivit mer radioaktiv läckage som kommer flöda in i ryska vattendrag som Ryssland delar med Ukraina. I östra Ryssland gigantiskt område med flera år av gruvavfall samlat i naturen nära Kamtjakta naturreservat som hotar sista vilddjursfauna fri från gifter och radioaktivitet och gigantiskt område med flera år av kemiskt avfall från Rysslands kemiska fabriker. Det visar Rysslands 1100 rikaste makthavares likgiltighet för sitt fosterland. Och att Putin skapat ett oligarkiskt girigt monster utan botten och egen förmåga att stoppa sin egen gränslösa giriga begär.

Men det kommer att lösa sig, nu börjar kriget stå Putin upp i halsen. Men med 15 krigshetsare runt sig, som förväntar sig rikedom och lyx i belöning för att verbalt uttala för utrotning av Ukraina. Vilket är i grunden tom snedvriden propaganda för att få folk med i ett krig som är det mest miljödestruktiva i Rysslands historia. Oligarkernas styre av Ryssland i 22 år har skapat ett sånt förfall i hela Ryssland, som kommer att kosta gigantiska summor att åtgärda till acceptabel standard för framtida generationer.







måndag 30 maj 2022

MAJ MÅNAD 2022...

 


Nu har det gått 3 månader med kriget i Ukraina och ryska eliten kommer med allt galnare nazistiska propaganda. Då börjar man uppskatta små saker som sitta ute och fika och höra fågelkvitter,se människor och djur hundar och fåglar. Observera naturen mer grundligt för att koppla av hjärnan med produktiva tankar.

Inser att tredje,fjärde generationen av andra världskrigets soldater i Ryssland följer sina förfäders fotspår och upptäcker sen konsekvenserna av deras agerande i Ukraina får för kommande generationer. Och vad man än försöker säger når det inte ända fram.

Det får mig att tänka på sången människa med sina mänskliga svagheter,ondska och godhet också...



Tack för ordet,gott folk...🤨☝️🙋



fredag 11 mars 2022

BARNEN I UKRAINA...

 


Gud som har barnen kär,se till mig som liten är.

Vart jag mig än i världen vänder står min lycka i guds händer.

                           Amen 🙏.


🙏För barnen i Ukraina och djuren i Ukrainas zoo.





onsdag 26 januari 2022

ATT VARA PREPPER...

 


Under pandemin har jag börjat njuta av att tänka som en prepper,en person som är förutseende och handlar för längre än en månad. Som att göra inlagd gurka själv har blivit en vana sen flera år och är nu rutin. Blivit mer kräsen då det gäller mat och vad produkter jag köper får innehålla. Något jag inte godkänner är palmolja,det är giftigt och bryter ner immunförsvaret mot virus bland annat.

Men förbereda med att tärna rotgrönsaker som kan frysas in i förpackning till grytor och soppor bland annat spar tid och pengar. Men sen inser man att man får pengar över till annat också 😁👍. Så då behöver man inte oroa sig över ekonomin så mycket. Utan njuta av tillvaron mera och känna tacksamhet över livet.



Tack för för ordet gott folk, från vintrigt Skellefteå...