söndag 20 december 2020

NU JULEN PÅ DÖRREN KNACKAR...

 


Nu julen på dörren knackar, nu med andan i halsen sista tingen fixar. För med trötthet av julen vi annorlunda i år firar. Upp på nätet vi oss kopplar, med dom gamla generationen via datorn firar julen.

Och vips in i nya tiden vi blint gått in, för ny arbetsmetod för många oss i jobbet visat. Och dom gamla kontorsbyggnaderna sin tid tjänat ut. Och endast fabriksanställda, sjukvård, polis, brandkår och leveransfolket av olika slag till sina arbeten senare återgår.

Så sen då nyårsklockorna ringt in nya året, då den nya tiden redan sig infunnit har. Då var medelålders person sig frågar, är detta mina barn och barnbarns framtid redan här.

Så gott folk se det nya anlänt har och vi lugnt oss anpassa ska. Och för kommande generationer den bästa grunden nu lägga, för att bästa arvet senare avge.

Fröjd i vart hus, njut av lugnet och kom ihåg nu inga riktiga måsten finns. Nu lugnet och glädjen av att bara vara, njuta av god mat och roliga filmer, det ger julglansglimmer.



Vänliga hälsningar rockiga tomtemor 😉.



SNACKA OM TUR...

 

Ni som har följt mig en längre tid, vet att jag är en person som tänker utifall, om, att. Det är att vara en ''prepper''. Instinkten sa mig redan 12-13/12 att handla för julhelgen och nyårshelgen.

Nu i veckan efter jag måndagen handlat, så ökar smittspridningen i Sverige och även i Skellefteå. Och utökade restriktioner om munskydd och antal kunder i butiker och apotek har fått strängare restriktioner. Då inser jag att jag följt mitt instinkt korrekt, för jag inser att jag klarar mig till efter nyåret med att handla. Vilket innebär mindre reastress och mindre folksamling i butik.

Vilket innebär att jag håller mig säkrare frisk från COVID-19 smitta.

Så jag känner mig...




MYSTISKT FÖRSVINNANDE ...

 

December 2018 försvinner en man mystiskt från Skellefteå.

December 2020 försvinner en kvinna från Skellefteå under mystiska omständigheter. Från en bilväg utanför Skellefteå, där hon lämnade handväska med plånbok, bankkort kvar och mobiltelefon i bilen. Det enda hon tar med sig från bilen är en krycka hon använder som stöd för dålig höft då hon går.

Det ska sägas där kvinnan lämnade bilen fanns en stort skogsområde där kroppsdelar hittades. Det visade sig från genetisk undersökning på kroppsdelarna att det var en arm och ben från mannen som försvann december 2018.