torsdag 29 augusti 2019

29/8-2019...

Tänk dig att sommarvärmen är som fisken i vattenskålen och jag hunden.

Jag städade tidigt på morgon, för jag trodde det inte var så varmt. Snacka om jag bedrog mig. På morgon vad det tydligen +22 grader Celsius. Så full fart med städning och jag blev supervarm, så svettpärlorna rann fullständigt. Sen efter jag städat färdigt och fixat mig kaffe med min vanliga kaffeost, vad dyker upp på balkongen och svävar runt mig. Jo, en GETING och några MYGG.

Man känner inte för att gapskratta åt detta närgångna besök, utan irritation. Sen inser man vänta det är egentligen höst här i Västerbotten, på väderleksprognoserna på olika tevekanaler pratas om sensommar. Och det kan man lugnt säga, +27 grader Celsius  på eftermiddagen.

Så man kan lugnt påstå att vi människor upplever miljöförändringarna fullt ut. Jag har ändrat mitt köp beteende och faktiskt börjat köpa närodlat, nationellt och ekologiskt. Det blev inte dyrt. Men mindre förpackningar till soporna och det är ju ett plus. Dom som förnekar miljöförändringarna, frågar jag mig vilken planet lever dom på.


tisdag 27 augusti 2019

IHJÄLSKJUTNA MALMÖLÄKAREN...

I Sverige bland nordens kriminella trodde man att det fanns nån sorts hederskodex att inte hämnas andra kriminellas familjer som aldrig har varit delaktig i mannen förflutna. Förr fick brottslingar som gjort brott mot minderåriga barn rejält med stryk i fängelset av andra interner. Men tydligen inte nu längre.

Då en 30 år gammal kvinna håller en månad gammal baby i famnen, man jagar bort före detta brottsling som är biologisk pappa till barnet och skjuter kallblodigt ned kvinnan med barnet i famnen.

För hennes anhöriga är det och biologiska pappa till barnet...


Men för barnet som inte kommer ha något minne av begravningen hoppas jag att man spelar in begravningen på video så barnet kan på sitt sätt och sin tid ta farväl av sin biologiska mamma. Fast dom onda kriminella har nu tagit ifrån rätten för barnet av som vuxen begrava sin mamma så följt barnets uppväxt och glädjen av barnbarn.


För med åren blir dom biologiska rötterna viktiga för ett barn som blivit vuxen utan mamma från barn till vuxen ålder. Att inte få uppleva få uppvakta mamma på morsdag. Det är därför många kvinnor kommer att skriva sina åsikter om mordet på kvinnor med minderåriga barn över hela världen. För då det gäller kvinnor håller vi ihop oavsett ras, religion eller land vi bor i.









söndag 25 augusti 2019

SLUTET PÅ AUGUSTI 2019...

Nu säger jag förr i tiden 26/8 så var det kyligare i luften. Men nu är det varmare och denna vecka enligt väderprognoserna ska bli sommartemperaturer. Fast björkarna har fått gula löv på vissa partier av trädet.

Men tisdagen lovas solsken, då blir det njuta av värmen och solen. Men höstkylan verkar komma i september på riktigt.

Haft några dagar av regn, det är bra för då hålls elpriserna nere för höstterminen.

Man är tacksam för det lilla.



lördag 17 augusti 2019

AUGUSTIREGN...

Den 17/8 var det soligt och fint väder. Och idag 18/8 regnar det, löven på björkarna har börjat gulna. Vissa träd har börjat släppa löv.

Då vet man hösten är runt hörnet. Och älgjakten börjar i norra delen av Sverige och i oktober i södra delen av Sverige.

Glad att skogen får sig en riktig regnskur så då kan ingen skogsbrand starta här i Västerbotten.

Ha en trevlig fortsättning på helgen gott folk.



söndag 11 augusti 2019

HÖSTEN 2019...

Fick en ordentlig prepper attack, har höststädat, putsat fönster bytt gardiner ,så slipper jag höstkylan om några veckor. Sen har jag fyllt frys , kylskåp och skafferi. Köpt svenska rotfrukter så jag kan laga mat utan konserveringsmedel, för några veckor framåt.

Man kan lugnt säga jag och min rygg känner mig rätt nöjd nu. Så några veckors avkoppling sitter fint. Här har lövträden börjat skifta till höstfärger, så då vet man att hösten är om hörnet.