lördag 30 mars 2019

STÄLLT OM TILL SOMMARTID...


Alltså nu har man ställt fram klockans visare en timme, egentligen har jag lust att sova vidare men då inser jag kan inte sova i natt. Så det blir till att vara vaken resten av dagen och sova som en drottning natten.

Det blir skönt att hålla på att ställa om klockan vår och höst, kroppen blir som i obalans. Kanske man är känsligare med åren går och äldre man blir.

Önskar er alla en trevlig vår var än i världen ni befinner er.


lördag 23 mars 2019

VÅREN HAR ANLÄNT...

Våren har anlänt till Västerbotten, ljusare tidigare och längre på dagarna mot kvällen. Och med våren kommer också sommaren till Skellefteå.

Idag 24/3 så är det fint väder men blåser ganska bra ute idag. Och vissa vägar är ganska hala, men rest is kvar på vägarna. 

Men det positiva sommaren temperaturer är ungefär 1 månad bort. Och utemöbler åker ut på våra uteplatser med grillning på helgerna som standard.

Tycker det är roligt med olika säsonger, det blir variation i livet liksom. 

Men på sommaren i Skellefteå så har kommunen börjar med använda häst med gammaldags gräsklippare för att vara miljövänlig. Sen är det ett uppskattat inslag i stadsmiljön på sommaren av befolkning och turister på stadens gröna stora ytor.





fredag 15 mars 2019

MED VÅREN KOMMER LJUSET...

Efter att morgonfikat med te med honung och gjort undan lite morgonsysslor efter lite sovmorgon denna lördag i mars månad. Inser att det börjar bli vår, för med vår kommer ljuset, det blir helt enkelt ljusare på morgon tidigare. Fast nu idag 16/3 snöar lite idag. Fast i april kommer den riktiga snösmältningen, tack och lov.

Så jag önskar er alla en trevlig morgon/dag/kväll vars ni är i vår värld , gott folk.



söndag 10 mars 2019

DAGAR AV SNÖ...

Nu har det snöat fredag, lördag, söndag och då tycker man vädergudarna ska ta en andningspaus. Men nej, måndag också snar det igen fast mindre.

Nu har man skottat snö konstant. Så nu tycker jag det räcker. Puuh…




torsdag 7 mars 2019

SNÖOVÄDER IGEN...

Då man tittade ut på morgon så var det snöyra ute och hade snöat rejält. Sen då jag skottat på morgon insåg snön var tung idag. Och jag fick ryggvärk.

Får tänka positivt, med mer snö fylls vattenmagasinen på och vi har bra med kommunalt dricksvatten. Och det är ju ett plus. Fast man egentligen hade lust att ligga kvar under täcket.