tisdag 26 februari 2019

VAD FÅR JAG FÖR PENGARNA...

Det är som en svensk styrelseordförande i globalt företag sa då han fick frågan om varför han undvek betala skatt och skatteplanerade. Då svarade han:- vad får jag för pengarna jag betalar i skatt ?
Han tyckte han fick inget i gengäld för det han betalade i skatt. så nu har fler vanliga människor börjat använda det uttrycket och fråga sig vad dom får för sina betalade skattepengar i gengäld. 

  Så för att få politiker att tänka till, så kommenterar vi mer direkt till politikerna, vad får jag i gengäld för mina betalda skattepengar. Bra fråga oavsett land tycker jag.



söndag 24 februari 2019

HÅRD BLÅSVÄDER UTE...

Man kan nästan tro att i slutet av februari, med plusgrader och blåst att vintern blåser bort. Men det kan vara en tillfällighet. Tror nog mer att mitten av Mars mer snösmältning. Nu är det mer ishalka att varna för på mindre vägar utanför stadsmiljö.

Men nog ska det bli skönt med att slippa snö, ishalka.



tisdag 19 februari 2019

SVERIGE AVLÅNGT LAND...

Då vi i Västerbotten Skellefteå har vinter men mildgrader i temperatur och Skåne har höstväder och höstklimat. Och mest troligt inte kommer att få vinter mer än dom 3 månader dom haft. Så nu i slutet av mars månad kommer sommaren nästan vara ett faktum i Skåne i södra Sverige.

I och för sig med bil tar det cirka 16 timmar att köra till Skåne utan paus eller med chaufförsbyte. Men det börjar bli ljusare här uppe i Skellefteå tidigare på morgon, det är ju ett klart plus.

Man får vara glad för det lilla.



torsdag 14 februari 2019

PLUSGRADER I FEBRUARI...

En del av mig känner för att hoppa av lycka +3 grader Celsius idag ute och snön smälter undan, men har fortfarande mycket snö kvar, men mindre. Om en månad till kommer nog våren och knackar på dörren.



torsdag 7 februari 2019

MORGONKAFFE...

Alltså på morgon efter vissa morgonsysslor gjorda, sitter kaffe med en svag kryddning av kanel som gjuten. Man mår som toppen och känner sig fokuserad.

Vad man är tacksam för kaffeproducenterna.




tisdag 5 februari 2019

VINTERKYLA...


I Skellefteå 6/2-2019 är det på morgon -18 grader Celsius. Ska inte klaga i Sibirien är det -50 grader och där frös några  långtradarchaufförer ihjäl då dom fick punktering ute i ödemarken. I vissa länder är livet iskallt väldigt hårt.

Så jag är tacksam för endast -18 grader Celsius.