onsdag 30 januari 2019

EN PLATS ATT KALLA HEM...

Har börjat sen en australisk teveserie och den kallas: en plats att kalla hem. ( A Place to call home.) Handlar om livet för människor från år 1940 och framåt.

Nu onsdag 30/1 så såg man säsong 4 andra delen, nu tittat på tevetablån 4 HELA DAGAR utan denna fantastiska serie, grrr… men det är bara att gilla läget.

Så på måndagsmorgon känner man väl så här, fortsättning att se säsong 4 del 3...

God natt vänner !!! Guds välsignelse till dig och din familj !



söndag 27 januari 2019

KYLIG START PÅ MORGONEN...

Den här morgonen 28/1-2019 började i Skellefteå med -29 grader Celsius ute. Om jag var en isbjörn skulle varit lycklig. Men jag är ingen isbjörn. Brrr..

Och som det verkar kommer det mera snö igen några dagar på stöten, alltså mer snöskottning. Men man får se det positivt, det blir mer vatten till kommunala dricksvatten dammen.


lördag 19 januari 2019

KYLAN SITTER I...

Som isbjörn skulle jag tycka det var superbra väder, men nu är jag människa och mer bortskämd. Det är -24 grader Celsius. Nordvindar.

Men ett plus det snöar inte på morgon. Det ser jag som en fördel.



torsdag 17 januari 2019

KYLAN KOMMIT...

Andra dagen att slippa skotta snö, bara känslan alltså...

Men -19 grader Celsius  ute, det är typisk vinter i norra delen av Sverige.



torsdag 10 januari 2019

REJÄLA VÄDEROMSLAG...

Då jag sov i natt så vaknade jag tvärt av att det knakade av blåst i husets väggar och vad jag trodde blåste snö mot mitt sovrumsfönster. Men det visade sig att det var regn.

10/1-2019 på dagen var det -14 grader Celsius och nu är det +8 grader Celsius och man inser jag inte behöver skotta snö det första man vaknar på morgon...


Men det är lite konstigt ändå för det brukar vara mer snö. till och med balkongen är snöfri.



tisdag 8 januari 2019

JAPAN SJUNKER ?

Såg att Japan har haft kraftiga jordbävningar upp till 6.2 på magnituden och har dagliga jordbävningar på 4,2-6,2. Och eftersom Japan ligger på norra jordplattan som i förkastningslinjen ligger under södra jordplattan måste det innebära att Japan börjar sjunka under havsnivån, vilket i praktiken innebär att vatten kommer att inta större delen av Fukushima kärnkraftverks tomt. Hur går det då med Fukushimas allt ihopsamlade radioaktiva skräp som står ute på marken bredvid kärnkraftverket.

Sen eftersom Japans landyta kommer mer i nivå med havsytan hur kommer då Japans andra kärnkraftverk då att klara vattenansamlingen ?



onsdag 2 januari 2019

BRA ATT VARA FÖRUTSEENDE...

Har varit effektiva damen, har tvättat i tvättstugan och varit iväg med sopor.

För under torsdagen ska det dra förbi ett snöoväder över Västerbotten. så sen blir det ut och skotta snö. Och det har blivit kallare -14 grader Celsius. Nu ska man in och hämta in dagstidningarna och krypa under täcket och njutande läsa papperstidningarna.

Ha det gott folk...



INTRESSANT UPPTÄCKT...

Jag upptäckte att där jag bor är vi väldigt bra på källsortera våra sopor. Men andra är lata att inte åka med grovsopor till sopstation. Som stora platt teve, vissa motordelar.

Men nu har vi riktiga kärl för matavfallspåsar, metallburkar, färgade och ofärgade glas som inte går att panta, batterier, glödlampor, tidningar, kartonger och plastpåsar och diverse plastföremål. Allt som återvinns.

Nu över nyårshelgen har det soprummet blivit proppfullt. Fast matavfallet blir biogas som Skellefteås bussar och kommunanställdas bilar är biogasdrivna fordon till och med sopbilarna. Kommunen har utökat med 20 eldrivna bilar och har nu flera laddningsstationer runt i Skellefteå.
Så då blir det ju mer positivt till att källsortera soporna för kommande generationer vinner på det och det har också tillkommit jobb i denna sektor, vilket i sin tur gett skatteintäkter till statskassan. Så alla hög som låg är med och bidrar till en bättre miljö och många blir fler som gör större verkan.