lördag 24 november 2018

SNART DECEMBER OCH JUL...

Snart november månad slut är och julens månad december månad anländer. En högtid om en paus med frid och sammanhållning för barnen i första hand det är. Så nu vad olika länders ledningar fattar för beslut hänger om deras jul blir tråkig och deprimerande. Särskilt i världens krigszoner.





SVENSK LUCIA HOTAD ?

Att våran svenska luciatradition försvinner från Sveriges skolor tycker jag är synd. Minns då jag gick skolan, det var roligt att se fram emot. Det blev en större sammanhållning elever emellan med detta och vi hade roligt. Varför ska vi beröva våra barn detta oavsett religion, ras eller politiska åsikter, det är ett roligt traditionellt firande en gång om året.




torsdag 22 november 2018

FÅNGA EN MAN...





Ursäkta mig hysteriska skratt, med humor. Trevlig helg gott folk.


TREVLIG HELG...

Önskar mina läsare en skön avkopplande helg, nu fredag 23/11 med en tanke ÄNTLIGEN HELG...



tisdag 20 november 2018

BLIVIT BORTSKÄMD...

Fick jul fixat lite igår. Fast det har blivit nollgradigt på dagtid och natt några minusgrader. Men ingen snö, jag personligen tacksam för det. Men många har tagit fram barnens snöpulkor och snöbobbar och även skidor, men ingen snö. Nånting säger mig i början av december kommer snöbomben, all snö för november och december på en gång. 

Handlat rejält och fyllt upp lager med stora tyngre saker som går lätt att förvara längre tid, så man inte sitta med skägget i brevlådan så att säga. Nu är det mindre lättare saker att handla då det behövs mellan då man skottar snö, så tidningsbud och postbud kan komma fram till postlådan.

Man får vara tacksam för det lilla i det stora hela, så att säga.


söndag 18 november 2018

SNART JUL...

Nu är det i Sverige 35 dagar till julafton och i USA 36 dagar till julafton. Fast det inte är snö ute så börjar julpynt komma upp i fönster och ute. Men kylan ska visst komma denna vecka och sen i slutet på november kommer förhoppningsvis snön.

Nånting att se fram emot...


Känn ingen stress, ta det bara lugnt och ladda batterierna till Januari 2019 gott folk.


tisdag 13 november 2018

MITTEN AV NOVEMBER...

Varit nyttig i natt. Tvättade i tvättstugan vid 03 och fick tvättat det jag skulle. Så nu onsdag 14/11 blir det koppla av och se moderatminister sänkas, som det låter på många partiledare. Och företagen får vänta en sonderingsrunda av Centerns ledare denna gången. Nu återstår att se om Allianspartierna godkänner Annies tänka koalition med socialdemokraterna och miljöpartiet med Ulf Kristersson moderatapartiledaren som minister.

Jo, jag tackar  man kan inte påstå svensk politik har blivit tråkig. Men tvärt ineffektiv utan radikala förändringar mer som det ser ut idag. Så det blir intressant om i december om vi får en moderat budget på plats i december.

Ha en bra dag gott folk.


söndag 11 november 2018

MORGON I VÄRLDEN...

Nu på morgon har jag varit ute i vår värld, sett på olika djur live. Tittat på vildkatt center, pandor på 2 olika pandacenter, bisonoxar, hundcenter, katthem det lyser upp i det gråa november vädret kan man lugnt säga.


VECKA MED DÅLIGT VÄDER...

Alltså idag 12/11 blir det 8 dagar med mulet regnigt väder i ett streck utan uppehåll. Det gäller att tänka positivt, det är milda temperaturer och det innebär billigare elräkningar.

Skulle tydligen vara plustemaparaturer hela av denna vecka 12-18/11 också.



lördag 10 november 2018

FALKENBERG...

Den saknade pojken Dante från Falkenberg hittad drunknad. Min empati till hans familj.

Det var intressant att se hur många som slöt upp från nästan hela Falkenberg i sökandet efter pojken med Dante. Men han påverkade hela staden Falkenberg. Oavsett partipolitik eller status enades man i en sakfråga att hitta Dante. Dom som sökte ska en stor eloge för det.



torsdag 8 november 2018

VÅR VÄRLD...

Må November månad bringa dig glädje och fyll ditt hjärta med kärlek och fred, så låt detta gälla även december, gott folk...



SAKNADE POJKEN I FALKENBERG...

Den 12 åriga pojken Dante som försvann ute på en promenad med sin hund. Min empati till hans föräldrar.

Vad jag tänkte på är att jag hörde inget om att dom låtit hans hund visa vars Dante och han skiljdes åt. För hans hund kunde ge en säkrare fingervisning vars pojken är någonstans, från vars man hittade hunden. Viktigaste är då att andra hundar eller människor inte är i vägen och som distraherar hunden. Dantes föräldrar, hunden och polisen skulle vara bäst. För det starka bandet mellan Dante och hunden gör att hunden kan visa vars sista spåret slutade eller direkt till Dante.



lördag 3 november 2018

VÅRAN MAT...

I våran svenska statliga television så har en kock och en nyfiken programledare kollat hur mycket mat vi slänger i onödan. Det finns enkla knep att få maten att hålla längre, några som jag redan visste men en del nya. Som bland annat ägg i kyl gör att äggen håller upp till 4 månader längre är skrivet utgångsdatum. Bröd håller längre i kyl.

Jag har egna knep som frys brödet och ta fram eftersom du ska ha bröd att äta per vecka och lägg i kyl. Köp storpack med pålägg lägg i förpackningar för en vecka i taget och ta eftersom du konsumerar. Då du köper rotgrönsaker, lök, stark peppar färsk så hacka i tärningar till gryta eller soppor stoppa detta i förpackningar och frys in, ta fram eftersom du ska laga mat. Köp storförpackningar av kött och skiva upp lägg upp i förpackningar vad som ska ätas per måltid och frys in. Plastpåsar du använt till grönsaker kan du vända ut och in och skölja med hett vatten, hänga på tork och sen använda till en ny omgång med grönsaker, sen får du mer plats i frys. Sen då det gäller matlagning går det snabbare med matlagningen och man spar pengar eftersom man inte handlar så mycket onödigt. Man får som pengar över till annat.

Och grönsaker och potatis håller bäst längst ner i kylskåpet liksom sallad.



torsdag 1 november 2018

MILT VÄDER...

Känner mig glad då jag tittar ut. Lite is på marken och +4 grader Celsius  ute, det innebär man behöver inte skotta snö. Men då vet man också att det är inte normalt, för vid denna tid förr om åren var det snö och snöskottning som gällde.

Då inser jag också att det måste vara mildare temperaturer i norra Ishavet också. Klimatförändringar är här och är verkliga.