måndag 30 april 2018

DJUR ÄR GANSKA FINA ATT SE PÅ...

Att sitta ute i naturen och studera dom vilda djurens beteenden är ganska avkopplande mellan varven och man får gratis underhållning. För alla åldrar.



söndag 22 april 2018

DJUREN GER OSS GLÄDJE...

Tänk vad våran tillvaro skulle vara tråkig utan våra djur vilda som tama...


Utforskat mitt fotoalbum vad jag kan göra.

torsdag 19 april 2018

VÅRGLÄDJE...


Då man vaknar upp 20/4 och ser ut och noterar det REGNAR och blir glad. Skälet till man blir glad trotts risk för översvämningar så med regn så försvinner snön snabbare. 

Man får vara tacksam för det lilla.



VÅRT KÄRA KAFFE...


Som ni vet dricker jag ju te med honung på morgon och sen på förmiddagen dricker jag mitt kaffe med kaffeost. 
Nu har det gjort en undersökning som har kommit fram med att 3 koppar kaffe per dag förhindrar hjärtproblem.


😇😉 alltså min känsla då man hör att instinktivt man gör nåt hälsosamt rätt...



onsdag 11 april 2018

DJURGÅRDEN vs SKELLEFTEÅ AIK...


Vi i Skellefteå är vana att vårat hockeylag ligger på guld plats. Och nu matchen 11/4 vann Djurgården med 2 och Skellefteå 1.
😭 dom riktiga lojala fansen gråter nog en tår eller några. Men man får tänka vi kommer igen det är ju slutmatcher inom svenska hockeyligan. 



Vi får drömma om att ta Djurgårdarna i höstsäsongen istället, då är vi omladdade och redo att ge dom storstryk 😀.



lördag 7 april 2018

DATORER I VARDAGSLIVET...


En sak som jag har noterat är att man är väldigt beroende av dator i någon form : Iphone, Ipad eller laptop och stationär dator med stora skärmar. Och man börjar använda dom i allt yngre ålder. Visst är det bra om mamma eller pappa jobbar med mycket resande i jobbet då kan man via Skype ha kontakt med barnet/barnen vars än man är i världen.

Då man själv var liten så hade man myskvällar med familjen med spel, godis och filmtittande. På helgerna var man ute på skogsturer på sommaren, skidturer på vintrarna och sommaren träffar med släkten. Men sen med tiden har man växt ifrån vad man gjorde som liten och fått nya intressen och man hör av släkt och vänner via Facebook . För jobbet tar alltmer av ens tid och energi. Så då man är tillsammans med familjen räcker man som bara till för familjen och träffar släkten alltmer sällan.

Och nu idag skulle man vara ifrån datorn mer än 2 dagar får man dataabstinens, helt troligt vad tiderna har förändrats på 30 år.



torsdag 5 april 2018

APRILVÄDER...


Jag var ute och gick i soligt milt aprilväder den 5/4. Natten kallt och dagen milda temperaturer det gick moddiga vägar med fläckar av blå is där inte broddar tar fäste.

Vilket gör att folk gå i sicksack, ungefär som man vore aspackad med stela ben. Man ser säkert ganska roligt ut. Men det var skönt med solsken och milda grader. 

Nu på morgon ungefär klockan 05 så snöar det igen, så nog är det lurigt aprilväder kan man säga. Man hoppar inte av glädje direkt. Nu längtar jag efter snöfritt period igen.