söndag 29 oktober 2017

FAMILJEFOTON & FILMER...


Då man sitter så här och morgonfilosoferar innan kaffet så inser man att då man tar foton och filmar familjen så är det nog en väldigt god förslag att ha det på en laptop som inte är nät ansluten.

Så får dom digitala utpressarna mindre att sukta efter. Och vi har vårat privatliv mer privat.


Nä nu stundar lite att göra lite nytta med att sen ta kaffepaus på förmiddagen. Ha en bra dag gott folk.


TITTUT ! :))


Haha, nu snart är HALLOWEEN här, ha det bra gott folk 😏. 

VINTERTID...


Då man kopplar av på internet så kopplar man riktigt av. Nu natten till idag 31/10 blev det åter vintertid vilket innebär att man ska ställa klockan 1 timma tillbaka och till maj månad 2018 sätta fram klockan 1 timma.

Då man kopplar av så kopplade jag verkligen av, så jag glömde ställa om till vintertid. Så nu kan jag sova en timma längre måndagsmorgon.


onsdag 25 oktober 2017

ÄLG MEN INTE ÄLG...


I södra delen av Sverige pågår älgjakten. Där har man skjutit en hermafrodit, det är varken ko eller tjur. Älgens horn ser ni på vänster bild och pungen hade inga testiklar.

Jag har en känsla att vi kommer få fler djur med vissa missbildningar på grund av vad vi lämnar i naturen.

Som djuren i Tjernobyl området har dom stora inre organ så efter några år blev det en genetisk förändring i älg, rådjur, hare och fågel. Dom blev helt enkelt större för att inre organen skulle passa kroppen. Och det råder ju hög radioaktivitet i Tjernobyl området än i dag. Men dessa vilda djur tar nu sig mellan Ukraina, Belarus, Ryssland och närliggande länder. Dom har inga gränser som vi människor. Och vissa sträckor har jag sett på video som lagts ut på Twitter där hoppar dessa övervuxna älgar över byggt stängsel. Så stängsel med höjd på 1,70-2 meter hoppar dom med lätthet över, vissa fastnar och går en plågsam död till mötes. 


tisdag 24 oktober 2017

FÖRSTA HALKAN...

Här i Skellefteå har vi tillfälligt in iskallt regnande med inslag av snö, det har nu mellan Sverige men på upp hit.

Då om man går försiktigt med broddar på skorna så kan man ha turen att inte glida som en ishockey puck på kommande isvägarna dom närmsta dagarna.  Dom flesta har satt på vinterdäcken nu. För det måste ju bli is på vägarna och sen snön. Sen börjar snöskottningen. Det blir intressant och se hur mycket snö som kommer i november och hur kallt.
En vit jul önskar man sig trotts snöskottningen.


PANDA SKÖTARE...


Tänk att få vara panda skötare till dessa charmknuttar...


Alltså inte tecknade pandor...


Utan kelsjuka levande krävande pandor, med tonårsrebell period att handskas med.


måndag 23 oktober 2017

FÖRSTA SNÖN...


Vi har fått 2 centimeter snö på marken i Skellefteå och nu har sparkar och pulkor ställts upp bredvid dörrarna. Jo jag tackar.

Sopade undan första snön på min bro på morgon, det var kramsnö. Så jag inser denna snö är bara tillfällig. Förstår många längtar till den riktiga snön kommer. Det blir ju ljusare ute och mer jul såklart.


fredag 20 oktober 2017

FROSTEN HAR ANLÄNT...


Skulle jag vara en isbjörn så skulle jag jubla över frosten kommit. Men en sak positiv snart kommer snön och med den kommer julen.

Då jag gick till postlådan och tog i morgontidningarna så var bron täckt med frost iskristaller. Det var fint att se.

Idag ska jag göra marinerad vitlök, har aldrig gjort det förut. Men tycker dom att ha det i sallader. Sen blir det senare framöver en ny laddning med inlagd gurka. Det är nåt extra med hemlagad mat och inte halvfabrikat.

Ha en bra söndag, gott folk.


lördag 14 oktober 2017

SOVMORGON...


Tänkte 15/10 söndagsmorgon skulle jag ha en sovmorgon. Men det sprack med fågelsång, vaknade klockan 03.30 . Försökte somna om men det gick inte. Idag blir det skönhetsvård och dutta med mig själv bara må gott och njuta av att senare på denna söndag blir det uppehåll i detta höstregnande.

Nu tänder man mera ljus då man fikar och dricker kaffe för nu är det mera mörk tidigare på eftermiddagarna, men tycker jag är mysigt.

Ha en trevlig avkopplande söndag gott folk.


fredag 13 oktober 2017

REGN ÅTER IGEN...

Alltså då man vaknat från sin sköna nattsömn och tittar ut, då kommer rena björnchocken det regnar ute 3:e dagen på rad, helt sanslöst.

Och björnchockad som jag är ska jag hålla mig i människans ide och göra nyttiga saker inomhus istället.

Nä, nu ska Skellefteå björnen ta och dricka kaffe så man får lite energi för dagen, en vänlig björnhälsning om en önskan om trevlig och mysig helg till mina läsare. Ha det bra.


SNART HALLOWEEN...


Snart här i Sverige är det halloweenhelg den 5/11 närmare bestämt. Så gott folk då inser man att snart kommer julen.

Så jag och kycklingen ovan önskar er alla en glad HALLOWEEN ! jag gör jag gör...

Så för barnens skull låt dom leka för en helg och glömma dom vuxnas problem, fast det skulle vi nog vuxna också behöva.



tisdag 10 oktober 2017

HÖSTVÄDER...


Man kan som säga här i Skellefteå är det inte sitta ute och mysa väder vid lägereld. Nu i 2 dagar har det regnat och nu verkar det vara likadant väder dag 3. Men man får se positivt att med mycket regn fylls vattenförråden som ger billigare elpriser i vinter, fast det är ju hur mycket elbolagen vill ha i profit och vad dom anser deras kunder ekonomiskt klarar för elpriser.

Man får vara glad för det lilla, att ha tak över huvudet mat på bordet och kläder på kroppen.


fredag 6 oktober 2017

FREDAG I OKTOBER...


6/10-2017 fredag och det är uppehåll i regnandet , det får man vara tacksam för. Varit och på en promenad och gjort nyttiga ärenden samtidigt. Nu börjar träden fälla sina löv och hösten kommit med sin färgsprakande prakt.

Det får en att känna tacksamhet för livet går vidare trotts allt.

Önskar er en trevlig och avkopplande helg gott folk.


måndag 2 oktober 2017

MASSKJUTNINGEN I LAS VEGAS...


Mina djupa empati för dom anhöriga till dom döda och för dom skadade hopp om förbättring.


söndag 1 oktober 2017

ALLTSÅ NI MÄNNISKOR !!


Alltså ni människor ska ni nu börja gå och plocka upp vårat bajs. Och på det sättet ta reda vars vi har våra iden. Ser ni oss som era hundar !!

Alltså man blir verkligen björnchockad !!