fredag 29 september 2017

HISTORIA OM PRO-RYSKA REBELLER...


Gott folk nu ni ska få höra en historia om dom pro-ryska rebellerna. Dom blev med bjällror om sin hals ditskickade till nordöstra Ukraina av Kreml elitens tomtar onda. Där några av dom ryska oligarker sina fabriker har och nu  sin stora rädsla har, usch för skatt betala det får ukrainska befolkningen göra. 

Nu med bomber och pansarvagn Ukraina beskjuta, ju högre och kraftiga smällar det låter ju större glädje och mer cynism uti oligark kropparna det blir. Nu senast med glädje uti Kreml glädjeklockorna ljuda för ryska militären med rysk fred nu inträder, att en ammunitionsdepå i luften spränga, så marken nästan ända till Ryssland vibrera.

Med ett stort pang nu glädjekänslan kort kan bli för Kreml eliten, då man på niten själv gå på. Med stora summor ur statens kassa en hederlig och god sak gjorde att mycket pengar lade till en stor sarkofag över Tjernobyl byggt med EU länder gemensamt har. Men sin girighet nu kort denna goda gärning blir ,nu  att pro-ryska rebeller sen återvänder till sina familjer med en egen tillverkad överraskning.

Nu snart dom ryska militären återvänder och på besök pro-ryska rebeller till sitt fosterland kommer, då Kreml eliten en lysande överraskning själva får. Med ryska bomber och missiler dom stolta smått och stort sprängt har, se vad upp på vinterns mörka himmel lysa, så många som i Ukraina krigat har. Små radioaktiva solar vandra, då dom Tjernobyl ask åter som Pandoras ask öppnat, så nu åter radioaktiv strålning ger. Hurra för Kreml åter Tjernobyl katastrof skapa. Så Rosatom reklam får, se vad lysande resultat oligarker ger vår värld.

Nu första katastrof på EU jord med ryska bomber och missiler jorden skakat här på vår jord och för Fukushima sin skakning får då  Kim ryskt plutonium gett att med sitt ryska bistånd kraftigare sprängnings förmåga fått, så denna katastrof 2 det bli i vår nutid. 

Ja, se den ryska kramen blev lite radioaktiv, det var väl inte våran framtidsversion. Frågan är bara lever oligarker bara för dagen eller tänker dom framåt. Det är nu livets stora gåta,då jag sitter i min norrländska kåta. Och på denna gåta grubblar uppå.
Nä, nu sömnen får nog komma då kanske vi sovit på saken  då svaret vi har lördagen vi vaknat och vi vårt helgmys haft.

För i Ryssland där man inte vibrerar där man filtrera med en sanning som det passar eliten, men sen biter surt. Kreml eliten sug på den biten,för ni skapa själva niten.

Tack för ordet gott folk.


torsdag 28 september 2017

ÄLGBESÖK I STAD...


Helt otroligt nu har vildsvinen i Dalarna i mellersta Sverige börjat gå in på människors tomter och göra sitt. Så det ser ut som människor gått ut och vansinnes humör grävt med liten spade på hela sina tomter och även intill bostadshusen.
Och lodjur som kommer och tittar in på husdjuren och även människorna genom dom inglasade uterummen.


Älg hoppade i central vattenkanal och simmade sen till Gårda stadsdel i Göteborg. Sen tillbaka mot staden och kom i land igen. Sprang förbi Ullevi fotbollsstadion och polishuset. Polisen som sen drev ut älgen från Göteborg stad sa att den var stressad.

Alltså tillåt mig småle, tror fan det. Vi människor brer ut oss mer och allt mindre mark till dom vilda djuren. Och dom följer bara nedärvda gamla vandringsmarker där det nu bor människor med frodiga goda trädgårdar och grönområden med väldigt goda växter, självklart som djur man utnyttjar dom idiotiska människornas grönområden som glömmer bort oss vilda djur. Vars fan är symbiosen mellan vilda djur och människor i dagens samhällsbygge.


söndag 24 september 2017

HÖSTEN MED KYLA...


Nu då man gick ut till brevlådan för att ta in tidningarna så var det inte varmt ute. nu var det svalare ute. Det kan man lugnt säga är ett förtecken på att höstkylan väntar runt hörnet. Fast alla lövträd börja skifta löven i gult och fälla löven.


onsdag 20 september 2017

BJÖRNMÖTE...


En ung man var utanför Lycksele i Västerbotten och jagade älg och på sitt pass vid en skogsväg satt han och huttrade på lördagen. Plötsligt så hörde han ljud en bit ifrån sig och 30 meter bort dök 5 stycken björnar upp. Det var 1 vuxenbjörn, 2 fjolårsbjörnar och 2 björnungar. Han försökte ta en selfie men tryckte en bild på sig själv, men sen korrigerade han kameran och då han björnarna rört sig lite längre bort. Men man kan se dom.

Man kan säga att i detta läget vara uppmärksam och vaksam men tacksam för att få uppleva det i verkligheten är nåt extra. Vi svenska tillsammans med kanadensarna kan hantera björn och vilt, vi är det coola folket 😉.


JORDBÄVNINGEN MEXIKO...


Min djupa empati för dom som omkommit i jordbävningen.

Och särskilt en varm tanke för dom omkomna barnen i skolan och deras sörjande föräldrar.


fredag 15 september 2017

BJÖRN NÄRA STAD...


Okej då man går som husägare och ställer ut soptunnorna för att sopgubbarna ska få tömma fulla kärl. Och upptäcker dagen efter att en björn har hunnit före sopgubbarna och björnen lämnar en sabla röra efter sig, då blir man inte glad.

Och man tänker man själv eller barnen kan faktiskt möta denna björn så vad beslutas, ja att man skjuter björnen. Den här björnens eftereffekter som syns på bilden ovan är från Umeå i Västerbotten. Här tycker vi det är okej med vilda djur bara dom håller ett visst säkerhetsavstånd.



Fast Ryssland har samma problem med dom vilda djuren, problemet där är att politikerna i vissa delar av Ryssland sköter inte sina politiska åtagande då det gäller sophämtningen vilket innebär att även ryska björnen kan finna mat och även roliga leksaker också i närheten av bebodda områden.


måndag 11 september 2017

VILKET DJUR JAG LIKNAR MEST...


Gjorde ett roligt test på Facebook, det blev lejon. en stark person som kan svara för sig och säga ifrån på skarpen då det behövs. Bra familjebeskyddare. Stark och modig karaktär.

Skrattade först men sen insåg jag, till viss del stämmer det.


SÅG DETTA PÅ FACEBOOK...


Där var det skrivet: -om jag säger kram på dig, hur många säger kram tillbaka.

Bra fråga.

HJÄLPSAMMA GRANNAR...


Förut hade jag en liten trappsteg framför min ytterdörr och nu efter grannens byggiver har jag denna.

Snacka om jag känner mig tacksam.😊

söndag 10 september 2017

FLYTTA TILL USA...



Som en liten och klok gumma som jag är så blev jag lite fundersam då jag såg på Twitter att man startat en konto för att få folk att flytta till USA.

Alltså man kan lugnt säga vilken dåligt beslut att komma igång under orkan säsong med att försöka få folk att flytta till USA.

Det gav en ett gott morgonskratt, men man får se det med humor. Trotts att många familjer kommer på starkt ekonomiskt minus och pensionärer, så under pågående katastrof är det nog inte så lyckat med en reklamkampanj att försöka få folk flytta till USA.


SÖNDAGSREGN...


Väderleksfolket på teven sa att det skulle bli regn på söndag i Västerbotten. Ja, det kan man lugnt säga att det blev det. Det var som nån skruvat på fullt tryck på en dusch i flera timmar som i 8 timmar. Helt otroligt. Men nu kan man lugnt säga marken fått sig ordentlig vattning som räcker för en lång tid framåt. 
Det var inte mycket folk ute, förstår inte ens djuren ville ut.


fredag 8 september 2017

GALNA GOLFARE...


I delstaten Washington på Beacon Rocks golfbana var det tydligen väldigt viktigt att spela golf även om det en bit bort brann ner skog.

Gott folk det finns maniskt galna golfare i vår värld.



tisdag 5 september 2017

DAGENS LIV...

Vem har sagt att livet på vår jord är tråkigt idag, men det är ju riktigt starka känslor som sätt i omlopp.


Vi har ju lite olika jultomtar som mellan varven ger oss lite högre hjärtpuls kan man lugnt säga. Och en viss oro för framtiden och miljön för våra barn. Som Donald Trump, Kim Jong-Un , DAESH, Al Qaida, Bashar al-Assad, Turkiets president Erdogan och Vladimir Putin.


Man får som lusten att dra nåt trygghetstäcke över sig, kan man lugnt säga. Fast det borde vara dom som känner så tycker man att dra täcke över sig. för dom gör det verkligen inte lätt för oss övriga hederliga.

Tack för ordet, gott folk...