söndag 30 juli 2017

SOLSKEN UTE & SOLSKEN I HJÄRTA...


Att vakna med strålande solsken ute och +20 grader ute då blir man på ett strålande humör...


Det är nästan som man får lust att krama hela världen i en glädjekram. Så gott folk ha en bra dag önskar jag.


torsdag 27 juli 2017

HÄRLIGT JULI VÄDER 2017...


Alltså nu 27/7-2017 är det +24 grader ute och solen lyser svagt mellan molnen. Och det inte regnar, ja då är det verkligen sommar.

Man får verkligen lust att gå ut med en picknickkorg med nått sött och gott i. Och bara vara och njuta av att bara få vara. Då är verkligen livet härligt att leva.


fredag 21 juli 2017

DAGENS LIVSFILOSOFI...


Då jag med min kaffekopp på min balkong sitter och ser kråkor flyga omkring och bråkar om dom maskar från marken lyckas ta. Så då tankar mina vandra ut i vår värld, att den dag då barn i vår värld få slippa se om krig och massdöd av bomber som kommer på obeväpnade befolkning, är nånting att hoppas på. Det är först då en harmonisk generation kommer att finnas utan bitterhet över sina anhöriga förlorat. Då kommer fokusering helt på att våran natur och framtid skydda.
Men nu gamla gubbar från olika länder nu vill hävda sin manlighet och åsikter om religioner och demokrati då en pessimistisk generation då kommer att finnas i varje land på vår jord. När ska dom gamla gubbarna sluta sitt ändlösa begär på vinst av nåt meningslöst som inte betyder nåt för dagens barn då barnen blir vuxna. Och rädda den jord man nu är på innan man för till nästa planet och förgifta även snabbt uttömma på dess resurser.                                                                                                                                                                                                    Dom gamla gubbarna sig i spegeln borde se och inse att dom själva måste första steget ta så dom unga efter följer. Men ack dom tänka ej längre än sin korta giriga näsa räcker, som tror med extrem förmögenhet över en natt anskaffat sig respekt då fått, men ändå som föraktfulla skurkar då uppträda mot andra som inte samma väg valt att ta. Ja, dom nog i månen sig efter respekten se, för den dom inte kommer att få. 


onsdag 19 juli 2017

SKOGSBRANDEN I KROATIEN...


Till befolkningen i Kroatien som drabbades av den allvarliga skogsbranden min djupa empati.

Hoppas EU ställer upp med EU pengar till då Kroatiska staten ska hjälpa dom som förlorat sina hem i branden och inte har hemförsäkring.


tisdag 18 juli 2017

GRÖNSAKER...


Har insett sen man blev nyttig med maten så har kroppen fått kravet på daglig dos av grönsaker. Så av praktiska skäl gör jag större skålar med grönsakssallad. Nu har jag kommit in i en period av förutom färsk vitkål, morötter, gurka,stark peppar så har jag nu lagt till tomater i salladen. Det är mättande och man håller vikten bättre. sen ger mineralerna starkare och friskare hår har jag noterat.

Sen är det ju en fördel att grönsakerna är billiga och mättande och då blir ju kostnaden för maten också mindre och då kan man lägga pengar på annat gott.

Gott folk man blir visare med åren.


måndag 17 juli 2017

FÖRÄNDRINGAR...


Ibland kan man behöva stanna upp i livet stressiga vardag och inse med åren kommer olika förändringar och insikter.

Och med varje förändring kommer en positiv förändring och mognadsprocess. Liksom det gör för djur som för människor fast på olika sätt.

Ibland kan man lätt fastna i gamla rutiner och vissa människor kommer till ett stadium i livet med insikten, det är fortfarande nåt som saknas. Och mitt i livet eller vid 55-65 år så gör man en direkt förändring som just då passar ens livsbegär och intelligenta mognad, vilket också kan överraska en vänner. Det gäller bara våga ta steget i nåt nytt och okänt, men det brukar bli rätt om man i lugn och ro följer magkänslan.

Med åren kommer visheten säger man, men det innebär också att man kan i lugn och ro komma på vad förändringar man känner för och vad som ger en sinnesfriden på ålderns höst. För om man inte som ung får göra misstag ur ska man annars bli vis med åren och få möjlighet att skapa sig det ultimata drömlivet. Det gäller bara att gör om dom upprepade gånger.


HAT....


Att gå och känna hat och aggression varje dag tar verkligen positiv produktiv energi från en människa. Att se fiender och söka se negativa saker hos människor varje dag tar också positiv och produktiv energi från en människa. Efter ett eller några årtionden så går man fysiskt och mentalt in i väggen. 

Så det man borde göra är att vända något negativt till nåt positivt. Förändringar är en del av livet. 


ÅRET 2017...


Detta år verkar bli ett år med överraskande händelser. Som i Indien en kastlös kan bli president. I Iran har man för första gången visat kvinnor i tidningar utan hijab för att hedra en prisbelönt matematiker. 

Sen kommer vissa personer att göra saker som man trodde dom inte skulle göra. Och vissa bestämmer sig för att byta livsbana som kan överraska personens vänner.

Visst kommer det att bli skandaler men dom kommer vi som vanligt över. Men det kommer att få många att byta politiska åsikter och ståndpunkter men även värderingar.

Man säger inget ont som har nåt gott med sig.


onsdag 5 juli 2017

LIVETS OLIKA STEG...


Att skiljas från sina kära gör ont, men det är bara första steget till att lära känna sig själv och andra.

                               Shirley MacLaine.


PERSONLIG FRIHET...


I en kultur där beröm/kritik har blivit den viktigaste måttstocken på arbetsinsats och framgång, och ofta en ersättning för kärlek, där har den personliga friheten gått förlorad.

                                   Viola Spolin.

söndag 2 juli 2017

ATT VARA TELIAKUND...


Nej, gott folk jag ska inte klaga denna gång på Telia utan jag ska ge beröm. Var in och kollade min surfmängd för juli månad. Och döm till min förvåning jag har 159 GB Juli. 

Så det blir nog till att titta rejält på Ipad men det var en rolig överraskning, behöver inte vara rädd för att bränna slut på surfmängden i första taget.

Så nu istället denna söndag 2/7 känner jag mig...