söndag 28 maj 2017

LIVET...


Livet är inte alltid som man vill det ska vara, men enda sättet att bli lycklig är att göra det bästa av det.

                                          Jennie Jerome Churchill.


fredag 26 maj 2017

SOMMAR MEN..



Sommaren har anlänt och utemöblerna åkt fram med grillar och diverse. Och faktiskt är det skönt att sitta ute även om det inte är varmt direkt ute nu idag på morgon.

Men friskt luft då man fikar på morgon för liksom att fikat smakar godare tycker jag.Och man kan inte ha solsken varje dag i våra slott och kojor.

Ha en bra dag gott folk.


måndag 15 maj 2017

TRUMPS HÅR...


Vi vet alla hur han kammar sitt hår, med hårkräm så det ligger på plats.


Men än hur mycket politiskt försöker kamma den politiska frisyren så ser vi dom allvarliga politiska bristerna han nu gör för Vladimir Putins skull för att Trumps kabinetts djupa affärer inte ska komma upp helt klart till amerikanska väljarna fullständiga medvetande.

Men roligt att se alltfler väljare i USA blir medveten om bristen i det politiska systemet och har möjlighet att kräva förändring. Sen om den politiska eliten behagar lyssna på väljarna återstår att se.


söndag 14 maj 2017

PORTUGALS EUROVISION SÅNG 2017 ...


Portugals sång i Eurovision var en musikalisk bra sång och artist. Så rätt låt vann. 👍








GALET VÄDER...


Vädret har blivit galet. Igår kväll över natten till på morgon och förmiddag har det snöat för att sen på några timmar smälta bort. 2017 har väderleken blivit lite galen kan man lugnt säga.


onsdag 10 maj 2017

KALLT I MAJ MÅNAD...


Alltså då man tänker tillbaka hur vädret har varit dom sista åren så detta år är det annorlunda. Nu har vi vid kusten så gott som snöfritt men kallt. Fjällen i Västerbotten och Norrbotten har snö. Särskilt Kiruna i nordligaste Sverige är snödjupet 2,5 meter djup. Så folket räknar med att  skidsäsongen är kvar till juli månad. Vill ni åka skidor här i maj och 1-20 juni boka en resa till nu väldigt snöiga Kiruna Sverige.

Övriga år har det faktiskt vid kusten varit mer åt sommarvärme vid detta laget. Men jag är tacksam att det är snöfritt. Även om det snöar en dag har det dagen efter smält bort.  


tisdag 9 maj 2017

SVERIGE KAN MAN LITA PÅ...


Att man kan lita på ett bra jobb oavsett vilket värdlandet är, den saken är klar. Och vi kan ju faktiskt driva melodifestival uti fingerspetsarna. så nu då tävlingen närmar sig så önskar jag dom tävlande god lycka och ha trevligt av alla musik i första hand.


söndag 7 maj 2017

KVINNANS ALLA MÅSTE...



Kvinnan av i dag har inte bara karriären, sig själv och hemmet och hennes självständighet. Det är mer än så. Hur man bevara sin identitet i livets alla olika skeenden. Hur man än står emot alla de yttre krafter om försöker få oss ur balans. Hur bevara vi våran styrka hur svåra än våra motgångar än kommer i vår väg som hotar att spräcka navet i hjulet.

För inse det gubbar utan oss kvinnor skulle saker och ting bli ännu mer i obalans. För då man är som kvinna och mor i huset så snurrar faktiskt allt runt den moderliga varelsen.Men vi har ju också mer krav på oss. Alla våra måste.


FATTIGDOM vs RIKEDOM...


Om vi är sjuka, fattiga, eller olyckliga tror vi att vi ska bli nöjda den dag det går över. Men samtidigt vet vi att det är fel. Så snart man vant sig vid att inte lida vill man ha någonting mer.

Så att känna tacksamhet för ens hårda jobb gett lön för mödan på ålderns höst av det hederliga arbete man gjort i sitt liv är bättre än att veta man tagit nåt man inte förtjänat, som gör att det goda livet lever på lånad tid för en själv och sina efterkommande generationer i familjen. Och att livet har sina berg och dalbanor och prövningar oavsett om du är extremt rik eller fattig.


LIVETS VÄG...


Svårigheter, motstånd, och kritik är till för att övervinnas. Det skänker en oerhörd lycka när man lyckats övervinna dom. När man bara får beröm förlorar livet sin charm och man inser man börjar undra vad man ska göra av det.
De prövningar man råkar t för dagligen ger en chansen att bli ännu lyckligare,tack vare dom utvecklas man.

Ja, då börjar man förstå utvecklingen bland Rysslands oligarker, Erdogan Turkiets president, al-Assad Syrien bland annat, men det ursäktar inte deras beteende.

DIN INRE RÖST...


Alla mänskliga varelser har en tjänande ande, precis som Sokrates och visa är de som lyssnar på den. Den kanske inte alltid talar om för oss vad vi bör göra men den varnar oss alltid för vad vi bör akta oss för.

Så tänk gott folk: - jag ska lyssna på min inre röst idag.  (-den brukar säga rätt)

Jag undrar vilken tjänande ande Putin och hans kompisar lyssnat på.


SKENET BEDRAR...


Kampen för att upprätthålla skenet, eller vad man nu vill kalla den smygande perfektionismen, berövar oss all energi.

Ja det finns det ju bra levande bevis för Trump,Trumps familj, Trumps kabinett, Putin och hans oligarker, Erdogan president i Turkiet, al-Assad Syrien, Kadyrov Tjetjenien och Nordkorea med galningen Kim för att nämna några.


AGERA EFTER VÅRA KÄNSLOR...


Vi brukar sätta förnuftet högst. Men det är känslorna som formar våra liv. Man lär sig ofta av 10 dagars lidande än av 10 år av tillfredsställelse.

                                                     Merle Shain.

Det gott folk kan man inte säga om Kreml eliten och Rysslands kriminella oligarker.


torsdag 4 maj 2017

MAJ MORGON...


Då jag med kaffe satt mig ute på balkongen i solskenet för att njuta. Så nu man känner snön smälter bort och fågelkvitter hörs, ser att gräsmattan blöt av den smälta snön blir, ja då vet man att våren har kommit.

Att sitta ute sen man gjort nytta inomhus och en paus förtjänat då smakar kaffekoppen godare. 

Gott folk denna förmiddag 4/5-2017 önskar jag er alla en bra dag. 😊