lördag 23 juli 2016

DÖDSSKJUTNINGEN I SÖDRA TYSKLAND...

Till dom anhöriga till dom som dog under denna attack, min djupaste empati. Jag fördömer anledningen till attacken för den gör dom som grupp oönskade i vårt samhälle och försvårar situationen för dom fredssökande flyktingarna i våra länder.

fredag 22 juli 2016

VARMT !!...

Alltså det ses som Skellefteå har en stor fet sol och +23 grader. Jag kan upplysa om att det är +30 grader i skuggan och + 36 i solen. Så nog har sommarvädret kommit i sluttampen av JULI. Hur augusti kommer att bli det blir intressant att se.


Fast man har lust att vara klädd så här sådana här varma och soliga dagar blir det mer hemmavid. 

onsdag 20 juli 2016

UNDERBART VÄDER...

Supervackert väder ute. 30 grader varmt i skuggan och 35 grader varmt i solen. så jag varit ute och gått en långpromenad.

Men nu börjar jag förstå varför folk i Grekland och Spanien tar siesta mitt på dan då temperaturen är över 30 grader och solen skiner på molnfri himmel. Man får känslor som en överhettad isbjörn.

Men samtidigt är jag tacksam för det fina sommarvädret.

söndag 17 juli 2016

ÖMSOM VIN ÖMSOM VATTEN...

Idag 17/7 började morgon molnigt med lätt regn med svag mullrande åska. Nu efter några timmar så lyser solen men åter igen regnmoln i antågande med åska. Så om man ska ut på stan här i Skellefteå är det bra om man har paraply med sig.

fredag 15 juli 2016

BLIXT OCH DUNDER...

Igår den 14/7 så regnade det och åska med rejäla blixtar gick i nån timme i Skellefteå. Sen öppnade himlen sig och regnet vräkte bokstavligt ner. Och idag 15/7 var det soligt och sommarvarmt. Så då gick jag ut en promenad det var underbart.
Man blir så härligt avslappnad.

tisdag 12 juli 2016

SKELLEFTEÅ AIK ÄR INTE SÅ DÅLIGT...

Att Skellefteå ishockeylag kom 2:a togs här mycket hårt bland ishockey fansen.


Och att få silver i nationell hockey är vi inte vana vid, så många AIK fans grät då dom förlorade mot Frölunda.


Nu har jag hittat en lista över kända och omtalade ishockeylag:
           1) CSKA Moskva
           2) Frölunda
           3) Skellefteå AIK
           4) Liberec Extraliga
           5) Metallurg, Magnitogorsk KHL
           6) Helsinki Liiga

För att nämna några som är i rampljuset.




torsdag 7 juli 2016

JA, HÅLL I HATTEN...

Alltså jag inser idag har jag varit väldigt verbal, men det känns faktiskt rätt bra med det mina ärade läsare.


THAILÄNDSKA BÄRPLOCKARE RATAR SVERIGE...

Dom thailändska bärplockarna som har förut kommit och plockat bär i Sverige väljer nu att inte göra det. 
Hm, det öppnar ju upp för friska arbetslösa som vill tjäna lite extra pengar för hösten att ta vid där dom thailändska bärplockarna nu in finns.

Frågan är bara får bärföretagen personaltäckning som täcker samma antal som dom thailändska bärplockarna var. Men då får dom ju faktiskt börja ge sig ut i skogen för bären har börjat mogna i vissa delar av Sverige.

VÄSTERBOTTNISK LAXFROSSA....

Det har som blivit västerbottnisk laxfrossa i Västerbottens älvar. Denna bild är tagen i Öre älv i Nordmalings kommun. Men vi har ju lax i Skellefteå kommun också bland annat i Skellefteå älven och Byske älv norr om Skellefteå.

ÄLGARNA DEMONSTRERAR....

Jaha, nu har älgar också börjat demonstrerar på sitt vis i Sverige. Dom sätter dom svenska skogsägarna på plats med att söka sig till nyplanteringar och käka upp dom nyplanterade plantorna.

Älgarnas demonstrations sång: Vi demonstrerar, vi kräver fridlysning för oss i skogen och att röra oss fritt. Och vi älgar vill slippa älgjakten och dom jobbiga jägarna i vår skog. 
Ja det en en del av texten på låten älgarna demonstrerar.

Men det är ju fler av den vilda djurfaunan som har börjat ta sina promenader in bland våra bostäder i sök för mat som dom har förlorat till oss människor och den alltmer utbredande miljöförstöringen. Såg en video på YouTube ifrån Los Angeles på en prärievarg som rörde sig helt orädd i bland körande bilar och gående människor. Den tog ihjäl en katt bredvid en villa som den åt upp. Så man inser det händer över hela världen.

BADVÄDRET FÖRSVANN...

Hm man inser att baddräkten man köpte in i början på junimånad inte kommer att bli använd i första taget. Åter igen regn väder men lite kyligare luft. Så om man ska bada får det bli i tempererade bassänger utomhus.

Bada i sjö,älv och hav kan nog inte bli av i sommar för augusti dyker snabbt upp med sin höstkyla.
Det blev en lite kallare som än man förväntat.

måndag 4 juli 2016

SOMMARREGN...

Det regnar idag men det gör inget, för jag har tak över min balkong. Så morgonfika på balkong och njuta av det regniga sommarvädret.

Men andra som har börjat sin semester har väl börjat sin morgon så här. Hihihi.

Ha en bra dag eller kväll gott folk.

söndag 3 juli 2016

SON TILL DAESH KVINNA DOG....

Utlands född kvinna med 3-år gammal son anslöt sig till DAESH och där fick hon vapen som hon hade i sitt hem. Där låg inom räckhåll vapen och handgranater för den 3 år gammal pojken. Och såklart pojke lekte på sitt vis med denna skarpa handgranat.Och dog då den sprängdes.

Att hon som mamma förlorat sin biologiska son , denna kvinna tycker jag inte synd om. Den jag verkligen tycker synd om är denna försvarslösa pojke som hade en sån ansvarslös mamma att utsätta sin son för skarpladdade vapen inom räckhåll från ett 3 år gammalt barn. Men det blev sonen som fick betala det ultimata priset av mammans dåliga omdöme.

REGN ÅTER REGN OCH LITE SOL...

Nu har det regnat i 1 och halv dag, precis som nån öppnat en dusch på högtryck. Nu 3/7 har det blivit solsken. Och det är jag glad för.